november 2017

Van de voorzitter

Beste clubleden,

Wat hebben we een gezellige en drukbezochte openingsdag gehad! Onze dank gaat dan ook op de eerste plaats uit naar alle vrijwilligers die deze dag tot een succes gemaakt hebben en met name geven wij graag een compliment aan Truus Bish, Loes Mahie en Ine Bierling die zichzelf overtroffen hebben! We hebben zelden zo’n grote opkomst gehad.

Alle activiteiten zijn inmiddels weer gestart en we mogen ons nog steeds verheugen over een toenemend aantal nieuwe leden. De club groeit en bloeit als nooit tevoren.

Heeft u onze nieuwe NCJ flyer en activiteitengids al gezien? Liesbeth van der Werf heeft een enorme klus geklaard, ze heeft fantastisch werk geleverd.

Waar de klus echter niet geklaard is, is in Catalonië. Vanwege hun onafhankelijkheidswens staan ze volop in de schijnwerpers. En dat baart niet alleen de Spanjaarden grote zorgen, maar de hele internationale gemeenschap. Je zou de Catalanen en Spanjaarden bijna ons poldermodel toewensen. Onze koningen zou beide partijen op de thee hebben uitgenodigd in plaats van de Catalanen te kapittelen. De Nederlandse politie zou eerst urenlang gaan overleggen in plaats van bruut op de eigen bevolking in te slaan. Dat allemaal door ons poldergevoel. We zouden er een exportproduct van moeten maken! Als de Spanjaarden en de Catalanen niet inbinden, dan sturen ze aan op een catastrofe.

Helaas is onze voormalige voorzitter Dik Verstegen toch nog onverwachts overleden. Het bestuur wenst Liesbeth, de familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

In de maand november hebben we twee interessante ‘oigas’ (zie berichten: 'Van het Bestuur'). De eerste is op 14 november en wordt gegeven door de notarissen Mr. Renato Zanardi en Mr. Judy Tromp. Er zal aandacht worden besteed aan het levenstestament in Spanje en het erfrecht in Spanje/Nederland.

Op 28 november vindt de oiga ‘Chequi’ plaats.  Chequi. com is een alarmcentrale die u 24 uur per dag ter beschikking staat in verschillende talen (Spaans, Nederlands, Frans, Noors en Engels). Tevens worden ‘s middags (17.00 uur) de nieuwe leden uit genodigd voor een borrel en een hapje. Wij zijn erg benieuwd naar hun eerste ervaringen met de NCJ.

Op 19 oktober heeft een constructieve bijeenkomst met de activiteitenleiders plaatsgevonden. In het volgende Weetje krijgt u een evaluatie van deze ontmoeting.

Namens het bestuur en onze activiteitenleiders wens ik u een geweldig seizoen toe en tevens wensen wij de deelnemers aan de trip naar Zaragoza een goede reis en veel bridgeplezier.

Hedwig de Jong