december 2017

Van de voorzitter  

 

Beste clubleden,


De feestmaand staat voor de deur. Een aantal van u zal waarschijnlijk elders vertoeven, maar de meesten zullen toch hier zijn of weer terug zijn voor ons traditionele Kerstdiner op 26 december in el Attico (Jávea, haven).

We hebben inmiddels een zeer interessante oiga gehad over ‘Het Levenstestament / Erfrecht in Spanje en Nederland en het Flexible-testament’. Er was een grote opkomst en het is inmiddels voor iedereen duidelijk dat doodgaan nog niet zo gemakkelijk is!

De oiga ‘Chequi’ en een bijeenkomst met de nieuwe leden staat op het moment van schrijven nog op de lijst. Een evaluatie hierover krijgt u in het januarinummer.

Ons treffen met de activiteitenleiders was een positieve en zinvolle bijeenkomst. Jammer dat enkele activiteitenleiders niet aanwezig konden zijn. We hebben van gedachten gewisseld over de ontwikkelingen en problemen bij de diverse activiteiten.

De tennissers hebben bijvoorbeeld te weinig banen tot hun beschikking en tegelijkertijd een zeer grote toevloed van nieuwe enthousiaste tennissers. De leden hebben uiteraard altijd voorrang boven introducés. De cultuurclub wil het komende jaar starten met een experiment (series).

Voor het (schilders)atelier zoeken we in de toekomst een nieuwe activiteitenleider.

De gastvrouwen kunnen voortaan hun inschrijfformulieren in de brievenbus doen (hangt onder het mededelingenbord van het bestuur). We hope van harte dat de golfactiviteit zich verder zal ontwikkelen. Cecile zal echter niet meer als ‘flightleader’ optreden. Jan Joosten is en blijft de activiteitenleider. De bibliotheek heeft inmiddels een aantal vrijwilligsters erbij gekregen, zij zullen Christine regelmatig hulp bieden. De website wordt door Aad onderhanden genomen. Het kan dus zijn dat we af en toe uit de lucht zijn. De overige activiteiten lopen allemaal naar wens!

In januari wordt er een oiga gehouden over de bouw van een bejaarden/verpleeghuis in Jávea. U hoort er nog over!

We zijn heel blij met de enthousiaste berichten over de reis naar Zaragoza.

Helaas is de politieke situatie in Catalonië nog steeds zeer onrustig, zeker nadat een aantal politici door de rechter in hechtenis is genomen (na het toepassen van artikel 155) en de premier Puigdemont met een aantal ministers de benen heeft genomen naar België. Op 21 december zijn er vervroegde verkiezingen in Catalonië. Laten we hopen dat alles rustig verloopt en de meerderheid van de Catalanen tegen een afscheiding van Spanje stemt. De laatste berichten zijn dat Puigdemont al heeft laten weten dat hij zich ook andere oplossingen voor het conflict kan voorstellen!

Op 5 December halen we Sinterklaas feestelijk binnen en als u groene vingers heeft kunt u alvast op 12 december kerststukjes maken. 26 december vieren we het traditionele Kerstdiner en op 1 januari houden we de Nieuwjaarswandeling en aansluitend een Nieuwjaarsreceptie.

Via de clubmails wordt u op de hoogte gehouden van de details van alle activiteiten en festiviteiten.

Helaas heeft Eileen Langendoen o.a. om gezondheidsreden besloten om te stoppen als ayudante. Het bestuur is haar zeer dankbaar voor haar geweldige inzet. Op dit moment kunt u maar in beperkte mate een beroep doen op de Ayudantes. We kunnen in ieder geval wel rekenen op de steun van Anna Polak. Het bestuur zoekt naar een oplossing. We hopen dat er onder de leden vrijwilligers zijn die deze belangrijke activiteit met Anna willen continueren.

 

PARKEREN: Er mag niet meer geparkeerd worden langs de Ctra.del Portitxol! Wij verzoeken u in een van de zijstraten te parkeren om geen boete op te lopen.

 
Ik wens u een hele fijne feestmaand met gezellige kerstdagen en een zéér goed, gezond en succesvol 2018!

Hedwig de Jong

 

*********************************